Voetbal

Voetbal

Toen we in 2003 van Zundert naar Heeze zijn verhuisd was het voor Teun duidelijk, hij ging voetballen. Ook duidelijk was welke positie, geen idee waarom maar hij wilde keeper worden.
Samen met zijn broer zijn ze lid geworden van RKSV Heeze. Er was voor Teun niet meteen plek binnen een team dus kwam hij op de wachtlijst. Op 1 van de 1ste speeldagen van het seizoen was Teun ook te vinden op het veld, kijken bij zijn broer.
De telefoon ging, de E5 had geen keeper dus hij ging dat doen. Dat was zijn 1ste wedstrijd en de liefde voor het keeperschap was er toen helemaal, vanaf dat moment was hij officieel keeper.

 

De E5 werd meteen najaarskampioen, volop feest.

 
Teun, niet alleen fanatieke keeper maar ook een zeer fanatieke AJAXfan. Als lid van de AJAXfanclub werd hij uitgenodigd om op 8 februari 2004 deel te nemen aan de AJAXfungames. 
 

Dit is een evenement wat altijd bij een thuiswedstrijd van AJAX in de Arena plaatsvindt.
Voor de wedstrijd zijn er oefeningen met technische voetbalvaardigheden waarbij je punten kan scoren. Diegene met het meest aantal punten spelen de finale tijdens de rust.
Die dag was het AJAX – PSV. Teun had niet genoeg punten voor de finale, geen probleem, ze hadden ook nog een keeper nodig en daar stond Teun natuurlijk als 1ste voor op.

 

Hij kon het keepertenue aantrekken, maar nee, Teun gaf aan zijn eigen AJAX-keepersshirt te hebben met zijn naam achterop en dat zou hij wel aantrekken. Het was een geweldige ervaring. In een uitverkochte Arena in het goal staan, een jongensdroom kwam uit.

 

De droom van Teun was “prof keeper” worden en daar deed hij alles voor. Veel keepen maar ook overal ,waar wat te doen was voor een keeper, ging hij naar toe.

 

Op 7 mei 2004 waren de voorrondes van “Beste Keeper van Nederland” georganiseerd door Frans Hoek.
Daar moest Teun natuurlijk ook naar toe, samen met Martijn van de Linden, Martijn Rutten en Maurice Moerenhout gingen ze ervoor.

 
 
De voorrondes werden gehaald en op 22 mei waren de finales. Daar werd Teun poulewinnaar en mocht hij door naar de finale, een plek bij de beste 10 van Nederland in zijn leeftijdsgroep was gehaald. Verder is hij die dag niet gekomen, maar dat maakte niet uit, hij was trots op die plek en hij had een geweldig dag gehad.
 

Op woensdag 12 mei 2004 is Teun ingeloot om deel te nemen aan de AJAX Kids Clubdag. Er is van alles te doen op het trainingspark “De Toekomst” van Ajax. Naast allerlei spelletjes zijn er ook trainingen met Ajax spelers. Wederom een dag om niet te vergeten.

 
 

In augustus 2004 werden de KNVB Voetbaldagen gehouden, Someren was helaas vol dus gingen Teun, Bart en zijn vriend Ian naar Heythuysen. 

 

4 Dagen lang alleen maar keepen en voetballen, genieten!

 
In seizoen 2004-2005 werd Teun keeper in de D4
 

Ook tijdens dit seizoen ging Teun weer alles af wat met Keepers te maken had.
In April 2005 de Keepersdag van FC Eindhoven

 
 

Ook de voorrondes van “De beste Keeper van Nederland” van Frans Hoek werden weer bezocht.
Tijdens deze voorronde plaatste Teun zich weer voor de finaledag een week later.
Het was weer  lekker een hele dag keepen in Rosmalen, veel geleerd en een heerlijk dag gehad. Tijdens deze finaledag kwam Teun echter niet verder dan de poule-wedstrijden, zo fanatiek als hij was, was dit vreselijk balen.

 
 

In augustus 2005 de KNVB voetbaldagen in Someren. Samen met een groep voetballers van Heeze 4 dagen keepen en voetballen.

Tijdens deze dagen won Teun de 1ste Keepersprijs, daar was hij heel trots op en liet die dan ook aan iedereen zien.

 

Het seizoen 2005-2006 breekt aan en Teun gaat keepen in de D3

 
 

Dat Teun fanatiek is merkt iedereen en dat zijn droom “profkeeper” worden is ook.
Hij schroomt er ook niet van om daarvoor alles te ondernemen.
Met de kerst in 2004 maakt hij zelf kerstkaarten, 1 daarvan is voor Hans van Breukelen die in Leende woont. Op zijn fiets door weer en wind wordt die bij hem in de bus gegooid. Er was niet alleen de kerstwens maar ook de vraag of hij een keer met hem mocht trainen. Lange tijd hoort Teun niets maar in september 2005 gaat Teun in Sterksel naar een wedstrijd kijken tegen oud Oranje spelers. Hans van Breukelen staat op goal. Naderhand gaat Teun naar hem toe en stelt zichzelf voor. Oh ja, van die kerstkaart, nou dat maak ik goed. Een week later stoeien Hans, Teun en nog een keeper op een regenachtige avond door de modder. Geweldig, trainen met Hans van Breukelen. Na nog een vragenrondje in de kantine nemen ze afscheid.

Samen met zijn moeder struint hij het internet af op zoek naar keepersdagen. En ja hoor, er is er weer 1, nu bij MVV, 9 april 2006. Moeders zit weer een dag aan het veld en Teun geniet weer.

In april 2006 ook weer bij FC Eindhoven. Weer lekker een zondag onder de lat, en maar hopen dat hij ergens gescout wordt. Als fanatieke Ajaxied maakt het hem niet uit bij welke vereniging, want volgens zijn gedachte komt hij dan uiteindelijk toch wel bij Ajax terecht.

 
 

Ondanks dat Teun een fanatieke Ajaxied is vindt hij niet Stekelenburg de beste keeper maar Gomes van PSV.
Omdat Bart een PSV aanhanger is en Eindhoven natuurlijk lekker dichtbij is gaan we af en toe eens naar een training kijken. In de carnavalsvakantie van 2006 is het weer zover. Teun gaat ook mee, voor Gomes natuurlijk. Voordat we gaan schrijft Teun in zijn beste Engels nog een brief aan Gomes, envelop erom, en we gaan. Tijdens de handtekeningen sessie geeft Teun de brief waarin hij vraagt of hij een keer met hem mag trainen. Hij wacht geduldig af. Begin mei gaat zijn moeder naar een training om een handtekening van Alex te bemachtigen op een foto van Bart en Alex, voor zijn verjaardag. Diezelfde dag spreekt zij ook Gomes en in de mei vakantie mag Teun komen. Teun is natuurlijk dol blij.
Maandags in de meivakantie vertrekken we al vroeg naar de “Herdgang”, we zijn de enige. Na lang wachten komt Gomes eraan, hij ziet Teun, trekt zijn tas open en haalt er een paar nieuwe handschoenen met de naam Gomes erop uit. Die zijn voor Teun. Big Smile van oor tot oor. Doordat Gomes laat is die dag kan het helaas niet doorgaan, er wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor die donderdag erop na de training.
Donderdag 4 mei 2006 weer naar Eindhoven, het is vreselijk druk met fans. Na de training komt Joop Hiele (keeperstrainer) hem halen. Het is zover, trainen met zijn grote voorbeeld.

 

Omdat het zo druk is met fans gaan zij achter de kleedkamers op een veldje lekker ballen.

 

Na een ½ uur komt Trainer Ronald Koeman Gomes halen, ze moeten stoppen. Koeman vraagt nog wel even of “Ackertje” iets geleerd heeft.
Teun heeft voor Gomes nog een grote puntzak drop om hem te bedanken. Ze nemen afscheid en Teun kan nog lang nagenieten van deze dag.

 
 

In mei 2006 is ook weer de keepersdag van Frans Hoek met daarbij de voorrondes voor “Beste Keeper van Nederland”  En natuurlijk Teun erop af. De voorrondes komt hij weer door en een aantal dagen later neemt hij deel aan de finale dag. Dat wordt een domper, Teun is vreselijk kwaad, de spelregels worden in zijn nadeel ter plekke aangepast en hij komt niet door. Hij heeft het helemaal gehad, want als er iets is waar Teun niet tegen kan dan is dat onrechtvaardigheid. Hij gaat nog verhaal halen bij de leiding maar die wuiven het weg. Teun is resoluut, hier doe ik nooit meer aan mee, spelregels zijn spelregels en die moeten altijd hetzelfde zijn of van te voren gewijzigd worden en niet tijdens de wedstrijd.

 

Tijdens het surfen op het internet voor keepers komen we bij de GKS “Gelderse Keepers School” Die hebben ook een kamp. Teun wil daar dolgraag naar toe. Hij moet een deel zelf betalen maar dat heeft hij er graag voor over.
In juni 2006 is het zover, 2 dagen leven en trainen als een profkeeper. Hij geniet, leert er veel. Aan het einde van de 2 dagen blijkt ook nog dat hij de panalty-bokaal heeft gewonnen dus dat was helemaal super. Het stond als een paal boven water, hij wil volgend jaar weer

 
 

In augustus 2006 zijn wederom de KNVB Voetbaldagen, met een hele groep uit Heeze gaan ze hier weer naar toe, 4 dagen alleen maar voetballen en keepen.

 

Ook dit jaar won Teun weer de 1ste Keepersprijs

 
 
In seizoen 2006-2007 gaat Teun keepen in de C4.

Hij blijft fanatiek. Het is september en hij hoort van de buurman dat de keeperstrainer van Helmond Sport in Someren woont, Anton Scheutjens.
Wederom denkt Teun daar geen minuut over na, zoekt het nummer van Helmond Sport op en belt, vraagt naar Anton en krijgt zijn mobiele nummer. Voordat hij het weet heeft hij hem aan de lijn, legt uit wie hij is en vraagt of hij een keer met hem kan trainen. De maandag erop staan ze samen op het veld in Heeze

 
 

Zowel Teun als Bart willen alleen maar ballen en wij besluiten dat ze een seizoen naar de VTI voetbalschool in Groesbeek mogen.
Dat betekent elke zondag trainen van 9-11 uur. Teun ging naar het keepers gedeelte, Bart naar het veldgedeelte.
Hij heeft daar veel geleerd en elke zondag om 7 uur op, dat hadden ze er voor over.

 

In december 2006 is er bij PSV een Keepersclinic. Teun schrijft zich in en op een zeer koude en natte dag gaat hij weer een dagje ballen. Hij heeft er zin in, stel je voor dat er scouts rondlopen. Hij heeft een heerlijk dag en dat is ook goed.
Maar in maart 2007 krijgt hij een mail van de Manager scouting PSV. Samen met nog 7 andere keepers is hij er toch uitgepikt en wordt uitgenodigd om 2 trainingen bij te wonen bij PSV, 13 en 27 maart. Er wordt een gat in de lucht gesprongen.
Het is hard werken tijdens deze 2 stage trainingen en het niveau is hoog.
Helaas, op 30 maart krijgt hij een brief, hij is niet door. Jammer, maar hij geeft de moed niet op. Eén van de andere jongens, Jeroen, wordt ingelijfd door Helmond Sport. Teun ziet dat ook wel zitten, belt Helmond Sport zelf op en vraagt of ze eens bij hem kunnen komen kijken. Helaas, het is er nooit van gekomen.

 

Op 2 mei 2007 neemt hij nog deel aan een Keepersclinic van ProGoal in Valkenswaard.

 
 

Het is ondertussen juni 2007, nog steeds op zoek naar alle mogelijkheden om te keepen gaat Teun weer naar het Keeperskamp van de GKS.
Het niveau is hoog en dat merkt hij goed, hij leert veel en is na dat weekend ook kei kapot.

 
 

In augustus 2007 zijn weer de KNVB Voetbaldagen in Someren

 

Dit jaar geen prijzen, die moest hij aan Bart overlaten die “koning voetbal” werd.

 
 

Het seizoen 2007-2008 begint, Teun gaat keepen in de C2.

 
 

Het seizoen loopt niet lekker. De relatie met zijn trainer is niet optimaal en hij mist zijn oude ploeg en trainer. Teun wordt vaak niet begrepen in zijn fanatisme en daardoor botert het niet erg. Elke wedstrijd moet hij weer opladen om in de goal te gaan
Ondertussen krijgt Teun ook andere interesses, brommers en motors. Tijdens de 2de helft van het seizoen neemt hij een besluit. Na dit seizoen wil hij niet meer keepen, de hele zin is weg. Hij wil voetballen en het liefst bij zijn oude trainer Mark.
19 April is zijn laatste wedstrijd, hij heeft net te horen gekregen dat hij volgend seizoen weer bij Mark komt, daar is hij blij mee. De wedstrijd loopt bij de spelers uit de hand, er zijn alleen maar verwijten. Teun gooit de handdoek in de ring en loopt het veld af, de laatste keer……….