Auto’s Brommers, Motor’s


Auto’s Brommers, Motor’s

Teun heeft van jongs af aan al een liefde voor auto’s.
Al snel wist hij bij het zien van een auto om welk merk en model het ging.
Naar de Autorai in Amsterdam met zijn vader en broer was dan ook een feest.
Wat auto’s betreft was zijn grote liefde de “Lamborghini” oftewel “Lambo”
Daar heeft hij eens een werkstuk over gemaakt. Het verdiepen in de man achter Lamborghini, Ferruccio,  heeft veel indruk op hem gemaakt. Hierdoor heeft hij ontzettend veel bewondering voor hem gekregen, een foto van Ferruccio hangt dan ook op zijn prikbord.

Teun begon modelauto’s te sparen en die werden uitgestald op zijn kamer.
In Heeze woont iemand die een “Lambo” heeft en als die buiten stond dan kon Teun het niet laten om te gaan kijken en mocht hij hem zien rijden dan stuiterde hij helemaal. Ook als het zijn Ferrari was.

In 2006 hadden we voor hem, de dag na zijn verjaardag, een grote verrassing.
Op zaterdag ochtend mocht hij even met zijn vader mee, niets vermoedend ging hij mee. Ze liepen richting de eigenaar van de “Lambo”. Teun keek zijn vader met grote ogen aan. Mocht hij daar gaan kijken?

Het feest werd nog groter, na de “Lambo” van binnen en van buiten bekeken te hebben mocht hij instappen om samen met de eigenaar een ritje te maken.
Daar ging hij, in zijn “Lambo”, 275 km per uur over de snelweg, een jongensdroom.
Thuis gekomen kon hij er niet over uit wat hij had meegemaakt en zijn “smile” was van oor tot oor.

Teun sloeg ook nooit een aflevering over van “Top Gear”. Samen met zijn vader en Bart zaten ze aan de buis gekluisterd.
Op een gegeven moment ontdekte hij het programma “Orange County Choppers”.
Een programma waar een vader met zijn zonen “custom bikes” maken.
Dat was het, de liefde voor motoren was geboren, hij miste dan ook geen aflevering en het duurde dan ook niet lang of Teun wist wat hij later ging doen, motoren bouwen.

In het najaar van 2007 begon hij over een oud brommertje om mee te crossen.
Zijn vriend en klasgenoot Bram deed dat ook en hij zag dat ook wel zitten.
Via internet werd er in oktober 2007 een oud barrel op de kop getikt waar hij mee kon crossen. Zijn vader en Bram leerde hem alles over het brommertje en hielpen hem met sleutelen. Het internet werd afgestruind naar snellere onderdelen en zo leerde Teun hoe een brommertje in elkaar zat en werkte. Het brommertje lag de helft van de tijd uit elkaar maar dat maakte hem niet uit, sleutelen was ook geweldig.

Toen er op school een dag gereserveerd werd voor een snuffelstage wist Teun ook meteen wat hij wilde, motoren.
Na een telefoontje van zijn vader aan de Harley dealer in Gemert kon hij daar terecht, genieten.

Al heel snel moest het groter en kwam de vraag of hij mocht gaan crossen bij een vereniging met een echte crossmotor. Daar moest even goed over nagedacht worden want dat is niet niks. Er ging geen dag voorbij of hij vroeg aan ons of we er al uit waren. Zijn vader heeft rond gebeld naar wat verenigingen voor informatie en op een zondag zijn ze eens gaan kijken in Valkenswaard. Dat was het niet en uiteindelijk belanden ze bij “MC de Bosrakkers” in Deurne (www.mcdeurne.nl), zij hebben een jeugdafdeling. Samen zijn ze daar gaan kijken en al snel werd er een afspraak gemaakt om een keer proef te rijden. Via Frans Sigmans BV (www.sigmans.nl) kon een motor en kleding geleend worden.
Op 27 januari was het zover, Teun had zijn 1ste rit op een crossmotor gemaakt.

Toen na de rit de vraag kwam of het wat voor hem is, hoefde iedereen alleen maar naar zijn gezicht te kijken.
Als hij zou gaan crossen dan betekende dat ook zijn motor schoonhouden en onderhouden. Ook het sleutelen moest hij dan leren.
Aangezien Teun zijn toekomst zag met motoren zou dit een goede bijdrage zijn in het leerproces, dus de keus voor ons als ouders was gemaakt, hij mocht gaan crossen.
Er moest natuurlijk een motor komen, en de firma Sigmans ging voor Teun op zoek. Bijna elke week moeste we bellen of ze al iets hadden.

Ondertussen was er op school een opdracht, maak een filmpje over je ultieme droom.
Het groepje waar Teun deel van uitmaakte lukte het maar niet om bij elkaar te komen. Teun wilde het wel op tijd af hebben en ging daarom alleen aan de slag.
1 Telefoontje naar Sigmans en een leenmotor was geregeld, zijn eigen kleding was ondertussen binnen dus die kon hij dan meteen aan.

Op zondag is hij met zijn vader naar de crossbaan in Eindhoven gegaan, Deurne was niet open ivm wedstrijden. 

Daar hebben ze samen stukjes film opgenomen. Thuis gekomen heeft Teun de rest van de dag besteed met het in elkaar zetten van zijn filmpje, muziek erbij en het was klaar. `The extreme dream`. Klik op het plaatje hieronder voor het filmpje.

Video Supercross 
 

Ondertussen was er op school nog een 2de dag voor een snuffelstage. Teun is dat bij  “Joppen Motoren” in Leende gaan vragen en hij kon daar die dag komen.
Genoten heeft hij weer, hij mocht zelfs mee helpen met sleutelen.
Via school moest er door de leerlingen een bedankbriefje gemaakt worden. Teun had de dag na de stage appelflappen afgegeven om te bedanken en vroeg of dat ook goed was. Natuurlijk was dat goed.

Vlak voor Pasen was het eindelijk zover, Teun zijn motor was klaar.
Ik zal nooit zijn gezicht vergeten toen hij er mee de garage kwam inrijden, pret oogjes en een lach van oor tot oor.

Vanaf dan was het op zondagochtend naar de baan in Deurne, samen met zijn vader.
Tot die zondag, 20 april 2008…….