Teun's leven

 
Iets eerder dan hijzelf gepland had is op 6 oktober 1994 in het ziekenhuis in Breda onze Teun geboren, een bijna 9 ponder, blakend van gezondheid. Helemaal mooi en met een paar handen, zo breed, dit moest een grote knul worden. Als snel krijgt hij de bijnaam “TeunieBeun” of “Mister T”.
 
Het gaat meteen goed met Teun en we zijn ook weer snel thuis waar Bart op hem zit te wachten. Voor hem is het even wennen, een broertje, maar al gauw zijn ze onafscheidelijk. Papa helpen met Teun in bad doen vindt hij dan ook heel leuk.
Teun zijn ontwikkeling gaat heel snel, voor dat we er erg in hebben draait hij zich op zijn buik en begin mei 1995 zit meneer voor op de fiets te genieten.
Eind mei ga ik hem een keer uit zijn bed halen, doe de kamerdeur open en daar staat hij, breed te lachen rechtop in zijn bed. (nog geen 8 maanden oud).
 

Ondertussen is het augustus, hij is 10 maanden oud, en hij loopt. Samen met zijn pret oogjes is dat een heerlijk beeld.
We zijn op vakantie in Drente. Elke avond gaan we nog even kijken bij Bart en Teun. Op een gegeven moment zijn we Bart kwijt, we kijken bij Teun en ja hoor, daar ligt Bart bij, wederom onafscheidelijk.

Zoals bij veel jongetjes zijn ook auto’s tractors en motoren favoriet en geluiden nadoen wordt dan ook een sport.

 

 
Papa heeft een Harley Davidson en de liefde voor motoren wordt er dus al jong met de paplepel ingegoten. Al snel leren ze van hun vader het verschil tussen een Harley en een “jappie” door goed te luisteren naar het geluid.
En ook wordt er vanaf jongs af aan elk jaar een bezoek gebracht aan de Harley-dag in Breda.
 
Bart en Teun hebben 2 vrienden, Niels en Kjeld, waar ze heel veel mee optrekken.

Er wordt door hun vieren heel veel geknutseld, gebouwd en gespeeld.
 

Het is ondertussen half 1996.
Teun is een grote “boef” die precies weet wat hij wil en dat ook goed duidelijk maakt. En praten dat hij kan. Hij is eigenlijk zo snel groot dat we haast vergeten dat hij pas 1½ is, hij doet niet onder aan zijn broer.(ze schelen 15 maanden).
Omdat Teun ook vaak onrustig is en daardoor niet goed alleen kan spelen en slecht slaapt besluiten we om ons huis te laten testen op wateraders. Er worden ringen geplaatst met de hoop dat het Teun iets meer rust geeft en dat helpt. In oktober heeft zijn vader 1 van de ringen verplaatst, Teun is vanaf dat moment weer vroeg wakker en wil overdag niet meer slapen. Dat weekend was ook de wintertijd ingegaan dus dat was volgens ons de oorzaak. Na 2 weken toch maar een de wichelroedenman gebeld, de ringen werden weer op hun plaats gelegd en Teuntje sliep weer lekker door.

 

Teun is gek op sensatie, alles moet hard, en wild gaan.
De glijbaan is dan ook zijn favoriet
 
In 1997 is het voor Teun eindelijk zover, hij mag naar school, de peuterspeelzaal. Dat vindt hij geweldig, daar kan hij weer van alles leren want Teun is zeer leergierig.
 
Dat er in Teun een grote “boef” schuilt, dat is goed te zien op deze foto. Met zijn waterpistool over de schutting naar de buren. Even later krijgt hij de tuinslag terug, geweldig vond hij dat.
 
We wonen in Zundert, wat bekend is van zijn bloemencorso. Maar ook voor de kinderen is er corso. 2 Weken na de grote optocht zijn zij aan de beurt. Er wordt getimmerd, met papier-maché gewerkt en bloemen geplukt die daarna op de wagen getikt worden. Dit jaar doen de jongens voor het eerst mee, samen met alle kinderen uit ons blok, Manuel, Katja, Sjoerd, Janneke, Marieke, Bart en Teun.

De ouders helpen met de wagen, het wordt sneeuwwitje en de kids zijn de 7 dwergen.
 

Op de peuterspeelzaal gaat het niet zo goed meer met Teun.
Als hij weggebracht wordt is het huilen en staat hij de hele tijd maar voor het raam.
Het is april 1998 en we hebben een gesprek op zijn schooltje. Volgens de leidsters verveelt hij zich. Alles heeft hij al gedaan, alle puzzels, werkjes, er is geen uitdaging meer voor hem.
We besluiten hem thuis te houden en Teun is heel blij dat hij niet meer hoeft. Hij zit met smart te wachten op de basisschool, hij wil leren schrijven net als Bart.

Teun blijft een kind wat onrustig is en niet kan stilzitten, we letten dan ook op kleurstoffen. Toch merken we dat het niet alleen de kleurstoffen kunnen zijn. Hij reageert heel heftig en is ook heel moeilijk, iets waar hijzelf nog het meeste moeite mee heeft. In juni 1998 besluiten we naar een homeopaat te gaan. Daar komt het verlossende woord eruit. Teun heeft een serieuze intolerantie voor suiker en melk. Vanaf dat moment is het dieet.
Al heel snel krijgen we een andere Teun, een Teun die kan spelen en kan genieten, iets wat hij darvoor niet kon. Heerlijk, onze Teuniebeun zit weer lekker in zijn vel.
Ook slaapt Teun nu beter. Zijn bed ligt altijd vol met knuffelbeestjes. Voordat hij gaat slapen heeft hij hele gesprekken met hun.

 

In overleg met de basisschool mag Teun al vanaf september elke donderdagochtend komen. Teun is de koning te rijk, hij mag gaan leren. 

Teun en Bart hebben een ongelofelijk band, het lijkt wel een tweeling. Ze zijn echt onafscheidelijk. Vaak “logeren” ze bij elkaar op de kamer, hebben dezelfde vriendjes en kunnen eigenlijk geen dag zonder elkaar


Dit zal altijd zo blijven, 2 broers, altijd verbonden
 

Dat “logeren” bij elkaar is tot op het laatst zo gebleven. In het weekend werden de matrassen over en weer gesleept.

Dankzij het suikervrije dieet wat hij volgt komt de echte Teun boven. Onze Teunibeun is een geweldig kereltje, stoer, druk, vreselijk sterk, een boef maar wel 1 met een klein hartje. Een jochie wat veel kattenkwaad kan uithalen maar ook het zonnetje in huis is. Wij zullen dan ook nooit vergeten dat hij op ontdekkingstocht ging in de garage, daar een priem vond, en ons leren bankstel mooi heeft bewerkt.
Zijn kwebbel staat nooit stil, heeft de stoerste verhalen maar op zijn tijd grootse knuffels. Zo’n kanjer.
Teun ontwikkelt al vroeg zijn eigen taal, verzint zelf woorden voor iets. Bart noemde bij bijvoorbeeld altijd “braadpan”, waarom? Geen idee.
“Ik weet wat een schildpad is in het Duits”
“Wat dan? “
“Schiedelped”

Het dieet voor Teun is niet altijd makkelijk voor hem, altijd anders dan de andere kinderen, overal trommeltjes met speciale snoepjes of koekjes voor hem. Maar Teun laat zich niet kisten, hij gaat hier geweldig mee om. Natuurlijk was het balen maar gauw genoeg kon Teun dat weer omzetten in iets positiefs, een gave waar ik wel eens jaloers op was.

Aan het einde van 1998 maken we een grote reis. De oom en tante van Bart en Teun wonen in Amerika, “grote Bart” en tante Shari. Met kerst gaan we samen met Opa en Oma België daar voor 2 weken naar toe. Ze hebben een hond “Niles”, en dat is meteen Teun zijn grote vriend. 

 
 

Teun doet het goed op school, hij is zeer leergierig en is al snel vriendjes met Ruben.
 
Voordat Teun in augustus naar groep 2 gaat hebben wij een gesprek op school. We denken n.l. dat Teun wat slimmer is dan zijn leeftijd. Er zouden wat testjes volgen en daarna wat gesprekken. Teun wil graag leren schrijven, dat ziet hij natuurlijk ook bij Bart. School heeft daar toch wat moeite mee en Teun krijgt dan ook maar een beperkt aanbod. Doordat Teun niet aan zijn trekken komt krijgt hij het moeilijk, hij wil niet meer naar school wat natuurlijk voor de nodige problemen zorgt. Het is geen gemakkelijk schooljaar voor hem.
 
In september is het weer kindercorso en dit jaar maakt Teun samen met Tom een racewagen van zijn skelter. Het is weer 2 weken bouwen, bloemen plukken en tikken. Het resultaat mag er zijn.
 

Het is oktober 1999, Teun en ik gaan in de tuin werken, hij gaat de boom snoeien. 

“Ik kan dat wel hoor mama, want ik ben sterk want ik doe altijd sterkte-oefeningen”
“Wat doe je dan” vraag ik.
“Kijk maar” 

“Wanneer doe je dat dan?”
“Als jullie mij naar bed hebben gebracht”
“Als je met je beestjes praat?”
“Ja, ondertussen doe ik sterkte-oefeningen”

 
 
Op oudejaarsdag hebben we weer “kinder Oud en Nieuw”. Dit wordt al een aantal keren door ons georganiseerd. Bart en Teun mogen vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor disco met oliebollen. Na afloop gaan we naar buiten en zijn er honderden sterretjes.
 
Het is 2000, een moeilijk jaar voor Teun wat school betreft. In groep 2 heeft hij het helemaal gehad, gaat absoluut niet graag naar school.
Het liefst gaat Teun om met oudere kinderen want daar kan hij wat van leren. 1 Van die vrienden was Bram, hij zat een paar groepen hoger als Teun.
 
Teun is niet alleen een dierenvriend maar is ook altijd graag buiten. Daarom maken we in het begin van de zomer voor hem een plek in de tuin vrij, hij legt zijn eigen groentetuintje aan. Hij geniet ervan en is ontzettend trots als hij zelf een grote pompoen gekweekt heeft. Later dat jaar maakt zijn tuin plaats voor zijn kippen. teun pompoen 30-8-2000
 
Photo12 17-9-00 12_21 Naast het veel buiten zijn vond Teun tv/films kijken ook een heerlijke bezigheid. “Star Wars” was een van zijn favoriete film. Toen dan ook het kindercorso weer voor de deur stond was het ontwerp dan ook snel klaar. Van de skelter werd samen met Bart en zijn vriend Ian een “Star Wars vliegtuig” gemaakt.
 
Als Teun dan eindelijk naar groep 3 gaat hopen wij dat het beter met hem zal gaan. Helaas, Teun is begonnen met onderpresteren.
Uiteindelijk, na veel gesprekken op school besluiten wij zelf om Teun te laten test bij het CBO in Nijmegen, Teun is dan 6 jaar. Teun blijkt inderdaad behoorlijk intelligent te zijn voor zijn leeftijd, we krijgen het advies om hem een klas door te zetten. Dit zijn geen gemakkelijke beslissingen en de school is er niet zo’n voorstander van. Het duurt uiteindelijk tot groep 4 dat er verbetering in komt. Teun komt dan bij Meneer Henk, een combinatieklas van groep 4 en 5. Die 2 hebben elkaar helemaal gevonden en werken samen heel hard. In december is Teun klaar met groep 4 en helemaal bij met groep 5. Dit is het moment dat Teun de overstap maakt, hij zit nu in groep 5.
Vanaf dan gaat het goed, Teun begint lekker in zijn vel te zitten op school, krijgt er weer vertrouwen in en wordt weer de vrolijke Teun, hij zit eindelijk op de goede plek.
Meneer Henk, nogmaals bedankt!
 
Vanaf jongs af aan gingen Teun en Bart op zaterdag mee naar de sporthal om bij hun vader te kijken bij het volleyballen. Het was voor Teun dan ook heel duidelijk hij ging ook volleyballen. Vandaar dat in 2001 Teun lid is geworden van Zuvo in Zundert
Zijn papa wordt trainer en coach. Op 7 oktober hebben ze hun 1ste wedstrijd.
Lekker zijn energie kwijt.
 
In het najaar van 2001 is er een nieuw programma op TV, Super Robert.
Je mag daar wensen voor opgeven. Wij hadden daar een wens voor Teun opgegeven, suikervrije snacks voor bij de friet. Op zijn verjaardag stond er ineens een snackwagen voor de deur met daarin “Cora van Mora”. Ook Robert ten Brink was aanwezig. Snackfabriek Mora had een half jaar voorraad aan kroketten, frikadellen en kipknotsen speciaal voor Teun gemaakt. In november werd het uitgezonden, dat was allemaal minder maar het ging er tenslotte om dat Teun zijn eigen snacks had. Daar heeft hij ook volop van genoten.
 
 
In 2002 gaan we in de zomer lekker naar Italië, op een camping. Het is buitenleven en Teun geniet, zand, zee zon en heel veel kinderen. Aangezien onze Teun een lekkere klets is zijn de contacten dan ook zo gemaakt en hebben hij en zijn broer een geweldige vakantie.

Ook een bezoek aan Venetië hoort daar natuurlijk bij. Als Teun dan de duiven mag voeren kun je aan zijn gezicht zien dat hij geniet.
 
Photo2 15-9-02 11_34 In september wordt er weer gebouwd aan de wagen voor het kindercorso. Dit jaar samen met Richard, Patrick en Bianca Raats. Ze maken een tijger met een boom. Het zal voor Teun en Bart de laatste keer zijn.
 

In december 2002 krijgen Teun en Bart te horen dat we weg gaan uit Zundert. We hebben een bedrijf in Geldrop gekocht en zullen moeten verhuizen. Er was veel verdriet, maar zoals het in Teun zijn karakter lag wist hij zich ook hier weer snel overheen te zetten. Besloten wordt dat aan het einde van het schooljaar we de overstap zullen maken.
Begin 2003 hebben ze een kijk ochtend op hun nieuwe school in Heeze. Ze vinden daar al snel hun draai en het enge van het verhuizen is meteen weg.

Op school wordt de gelegenheid gegeven om te leren schaken. Zowel Teun als zijn broer Bart gaan dit doen en beide halen dan ook in mei 2003 hun 1ste schaakdiploma.
Ze schaken nog wat wedstrijdjes maar daarna is het voor beide genoeg.

Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent ook het afscheid.
Dit wordt thuis groots gevierd. Een grote groep met vrienden en vriendinnen komen de hele middag gezellig spelletjes doen en de barbecue gaat aan.

 
 
Al een aantal keren zijn Teun en Bart met Opa en Oma België een aantal dagen weggeweest. Dit jaar gaan ze mee naar Knokke. De skelters op de boulevard waren natuurlijk het hoogtepunt.
 
In de zomer van 2003 verhuizen we naar Heeze. Ik zal nooit vergeten dat we op een zaterdag gingen klussen in het nieuwe huis. Teun en Bart gaan ook mee. In de “Iras” aangekomen lopen er 2 jongens van hun leeftijd op straat. Ik vraag of ze hier wonen en dat is zo. Ik heb ze aan Teun en Bart voorgesteld en gezegd dat we hier over 2 weken komen wonen. Het ijs was gebroken en we hebben ze de hele middag niet meer gezien. Dezelfde 2 jongens, Jordi en Menno, zaten op de dag van de verhuizing ook meteen bij ons aan tafel.
Teun was daar al snel bekend als grote AJAX-fan, had bijna altijd een AJAX-shirt aan, en natuurlijk als dierenvriend.
Hij en zijn broer gaan naar basisschool “De Merlebos”, waar ze nog 2 jaar doorbrengen.
 
In de achtertuin van ons huis staat een grote notenboom. Dat is dan ook zijn favoriete plek, zeker om zijn boterham te eten en ook om samen met “Pi” in te klimmen.
 
Op zijn verjaardag was Teun altijd graag bezig, het liefste dan nog iets met dieren of natuur. Op 1 van zijn eerdere verjaardagen zijn we wel eens ’s avonds onder begeleiding een vleermuizen wandeling gaan doen. Dit jaar wilde Teun creatief bezig zijn. Iedereen ging een pompoen uithollen voor Halloween en een voederhuisje voor de vogels maken. Daarna lekker de hamburgers op de barbecue. Ook “Pigi” genoot samen met Teun van deze dag.
 
Teun gaat lekker op school en is lid geworden van de voetbal. Het is een heerlijk joch waar we volop van genieten. Er zijn natuurlijk ook tijden dat het minder gaat en dat geldt ook voor Teun. Vergeleken met zijn vrienden is hij erg jong en overal waar hij zich voor opgeeft of aan mee wil doen moet je uitleggen dat hij verder is dan zijn leeftijd. Het is daarom ook altijd een wens van Teun geweest om zijn geboorte data aan te passen. Overal hebben we geïnformeerd, ook bij het ministerie, maar helaas, dat kon niet. Teun kon zich daarbij neerleggen maar eens in de zoveel tijd kwam het toch weer boven en dan gingen we weer op zoek naar mogelijkheden, maar dat heeft nooit zo mogen zijn.
 
Het is 2004. De buurman van Teun, Wiljan, is sportinstructeur in het leger. Hij geeft ook duiklessen. De jongens worden een keer uitgenodigd en mogen allebei een vriendje meenemen. Ze krijgen allemaal instructie en gaan ook ieder een keer met Wiljan naar het diepe. Een geweldige middag.
 
In oktober doet het voetbalteam van Bart mee aan de “Cityrun” van Eindhoven.
Teun gaat samen met ons mee om te kijken. De leider van Bart vraagt hem waarom hij niet mee doet, je bent toch geen mietje?
Dat hoefde dus maar 1 keer gezegd te worden. Teun had toch een trainingsbroek en sportschoenen aan dus aangekomen in Eindhoven werd hij ook opgegeven en heeft dus ook de 6 km afgelegd.
 
Op de “Merlebos”is er elke maand een open podium. Op 10 december 2004 is Teun aan de beurt om iets te doen. Dat is niet 1 van zijn favoriete bezigheden dus kreeg hij versterking van Tom en Arjan. Het kon niet uitblijven, het AJAX-clublied werd in vol ornaat gezongen.
 

In groep 8 wordt er altijd een activiteit georganiseerd door Meneer Kees.
Dit keer zou het “operatie Market Garden” worden.
Vanaf de brug in Arnhem zijn ze 3 dagen onderweg geweest met de fiets. Slapen deden ze in Gemert. De laatste dag zijn ze naar het Airborne monument in Eindhoven gefietst, daarna zijn ze te voet terug gegaan naar Heeze waar ze natuurlijk door de hele school en alle ouders groots werden onthaalt.

Het einde van de basisschool nadert, de Cito wordt gemaakt en de schoolkeuze ook.
Bij de cito scoort Teun heel hoog en van school krijgt hij het HAVO advies mee.
De keus voor de middelbare valt op het Strabrecht College in Geldrop.
Bij de aanmelding wordt er, vanwege de hoge Cito, toch nog even gesproken over VWOplus. Het wordt uiteindelijk brugklas Havo/VWO. Daar is Teun ook gelukkig mee.

 
Die zomer gaan we voor het eerst naar Spanje in de buurt van Barcelona. Teun is heel duidelijk, hij wil ook naar Barcelona en alles gaan bekijken van Gaudi. Hij is zeer onder de indruk.
 

Het laatste weekend van augustus is in Heeze altijd de “Brabantsedag”, een culturele optocht. De wagens worden door buurtverenigingen of vriendengroepen gemaakt..
In 2005 doet Teun voor het eerst mee met de optocht.

Met frisse moed begint Teun aan de middelbare school. Hij is de jongste, 10 jaar, en dan al naar de brugklas. De medeleerlingen moeten daar erg aan wennen en vooral in het begin wordt hij daar nogal eens mee gepest.
Maar Teun zou Teun niet zijn als hij zich niet staande zou houden, we zijn dan ook  verschrikkelijk trots op hem. De brugklas gaat hem goed af en met een mooi rapport gaat hij naar 2 Havo.

Teun is mijn echte maat, we hebben samen maar 1 woord of blik nodig om elkaar te begrijpen, 2 handen op 1 buik.  Zijn vader en broer kunnen dat soms niet volgen maar wij wisten genoeg. Als er Teun dan ook iets dwars zat dan ging ik ’s avonds vroeg naar bed en gegarandeerd volgde Teun 5 minuten later om erbij te komen liggen. Het duurde dan ook niet lang of hij begon te vertellen. Mijn maat……..

 

In juni 2006, als Bart met de voetbal op kamp is, mag Teun iets uitkiezen wat hij graag wil doen. Het is mooi weer en we besluiten gezamenlijk dat waterskien toch wel te gek is. We gaan naar Eindhoven en voor het eerst staat hij op de ski’s. Teun geeft niet gauw op en na een paar keer vallen heeft hij het dan toch te pakken. Hij geniet van zijn rondjes en besluit meteen dat als hij weer eens de kans krijgt hij dan gaat “wakeboarden”.

 
In de zomer gaan we een dag fietsen met Opa en Oma Gemert, in Volendam. Onderweg picknicken, met de boot mee en ’s avonds een hapje eten. Teun vond het heerlijk, zeker toen bij de vuurtoren mensen in een roeibootje aan land kwamen die een roodstaart papagaai bij zich hadden. Teun was er natuurlijk niet bij weg te krijgen.
 
Tijdens de periode dat Teun op de  “Merlebos” zat raakte hij steeds meer bevriend met Max. Later tijdens een van de uitstapjes van de “Nieuwe Hoeven” leerde hij via Max ook Joost kennen. Die 2 werden goede vrienden, allebei druk, druk, druk. Soms hadden zij dan ook even een weekje pauze, Joost noemde dat “Teun pauze`, om dan elkaar weer snel op te zoeken.
 

Ondertussen krijgt hij interesse in muziek, een Ipod wordt aangeschaft en al snel is Teun helemaal weg van ‘Jump-muziek” met natuurlijk het bij behorende “jumpen”
De hele dag oefent hij, kijkt op internet filmpjes voor nieuwe pasjes.
Vanaf dan jumpt hij overal. In de efteling, in de keukenhof, ja echt overal.

 
Teun is een echt fruitbaasje. Appels gaan heel op, incl klokhuis en soms ook nog met het steeltje. Het is niet aan te slepen.
Als hij in oktober 12 wordt vraagt hij aan Opa en Oma België een blender. Hij is de koning te rijk. Vanaf dat moment ligt de vriezer vol met bevroren fruit en verwend Teun ons regelmatig met een “smoothie”.
 
Op school is schijnbaar nog steeds niet iedereen gewend aan het feit dat Teun de Benjamin is, en wordt hij nog regelmatig gepest. Gelukkig start zijn mentor een “pestproject” op. Elke leerling mag aangeven waar hij/zij niet mee gepest wil worden.
Wordt dat wel gedaan dan volgt een schorsing.
Bij Teun is dat zijn leeftijd. Dankzij dit project gaat het gelukkig goed. Maar helaas aan het einde van het schooljaar moet er toch iemand het pestcontract verbreken en krijgt Teun het behoorlijk te voorduren. Teun zal ook nooit iemand verlinken en nu dus ook niet maar na 2 weken breekt hem dit op. Nadat hij een keer zo boos is thuisgekomen is school toch maar ingelicht, er volgden gespreken met beide jongens. Van Teun hoefde de ander niet geschorst te worden, als hij maar ophoud.
Gelukkig gebeurde dat dan ook en heeft Teun hem daarna links laten liggen.
Teun was nooit lang kwaad op iemand maar hij was echt te ver gegaan en dan is het ook klaar voor Teun.
Gelukkig gaat het verder goed op school en gaat hij met een mooi rapport naar de 3de.
 
In 2007 gaan we voor een actieve vakantie naar de “Ardeche” in Frankrijk.
We beginnen met canyoningen, vanaf een berg via de rotsen en riviertjes naar beneden. Spectaculair en precies wat voor Teun.
 

Een aantal dagen later gaan we in de boomtoppen klimmen en aan het einde van de vakantie ook nog 24 km kanoenen
 

Ondertussen begint het bij Teun te kriebelen, motoren, autos, brommers. Deze liefde deelt hij met zijn vader en er wordt dan ook vaak samen over gekletst. Omdat zijn vader eigenlijk geen tijd heeft om op zijn Harley te rijden wordt hij verkocht. Teun baalt als een stekker want hij had gedacht daar later op te rijden.

In de herfstvakantie gaan we met de hele familie van Opa en Oma België een week naar Turkije, de hele dag sporten. Teun  geniet want je kan er ook “wakeboarden”.

 
Maar ook de andere sporten hebben Teun zijn interesses. Zo heeft hij daar leren handboogschieten en is hij tennisles gaan volgen.
Wat de tennis betreft, niet bij de beginners, nee, Teun sloot meteen aan bij de gevorderden en dat vond hij geweldig.
 
Teun krijgt in de 3de Sandra van Mil als mentor en al snel begroet Teun haar met:  
“Yo, Millie”
Het klikt goed tussen die 2, zeker als Teun erachter komt dat zij motor rijdt, en wat dan ook regelmatig de gespreksstof is.
Teun heeft door de jaren heen allerlei worden verzonnen en zeker in de deze klas stond hij daarom bekend. Sommige leerlingen hadden dan ook bijnamen van hem gekregen.
Grote platvoet
Kleine platvoet
Pilske

Bime
Hars
Lorraine
Shari
Jitske
Tim
Lars

Verdere kreten van hem zijn:
Mahatma Gandhi, zijn grote idool. Kaal, als hij iets leuk of raar vond.
Zeker een goeie!, als Teun iets heel leuk vond. Zoefke, een dom persoon.
Über zoefke, een heel dom persoon.

Dat Teun ging crossen wist dan ook zijn hele klas, Teun hield ze wel op de hoogte.
Doordat Teun uiteindelijk wist welke studie hij na de HAVO wilde gaan doen was zijn inzet ook 200 % en ging hij er helemaal voor. Teun heeft op school hard moeten knokken voor zijn plekje, om begrepen te worden maar ik denk dat H3A de leukste klas is geweest die Teun ooit heeft gehad, uiteindelijk voelde hij zich hier helemaal thuis en genoot.

Dat Teun een doorzetter was, wist iedereen. Dat hij een twinkeling in zijn ogen had, kon je zien. Dat hij een klein hartje had, kon je merken. Dat hij nog zoveel plannen en dromen had, kon je van hem horen.

Maar aan al die dromen is abrupt een einde gekomen……………………….