De begrafenis

  Klik hier voor de foto's

De begrafenis

 

Het is vrijdag 25 april, de dag van het afscheid…
Het is voor ons vroeg dag, zitten nog lang bij Teun op zijn kamer maar ook daar komt een eind aan.
Teun wordt naar beneden gedragen waar zijn kist klaar staat. Samen met Bart leggen we allerlei persoonlijk spullen bij Teun die we graag met Teun meegeven, zijn favoriete lambo en zijn keepershandschoenen van Gomes gaan mee, evenals dingen die vrienden en bekenden de afgelopen dagen bij Teun hebben neergelegd.
Dan is het zover, een laatste blik, een laatste aai over zijn bol, een laatste kus………Schat, wat houden we van je!
Met zijn drieën sluiten we de kist met de deksel die al een aantal dagen op zijn kamer stond, volgeschreven met lieve teksten van iedereen die afscheid heeft genomen van Teun.

Buiten staat een quad met aanhanger op Teun te wachten om hem naar zijn laatste plekje te brengen.(Met heel veel dank aan MC de Bosrakkers die dit voor Teun mogelijk hebben gemaakt). Teun gaat achterop de aanhanger omringd met bloemen.

We rijden langzaam door Heeze richting de aula van het crematorium. Ik hoop dat Teun het allemaal goed heeft bekeken van bovenaf, misschien met stiekem een glimlach.
Bij het crematorium staat een erehaag van leden van de crossclub, compleet in crosskleding en hun motoren. Dit was overweldigend. Jongens, enorm bedankt!

De dienst wordt op ons verzoek geleid door Rob Mutsearts, die ons de afgelopen dagen enorm heeft bijgestaan en ook de organisatie van de dienst op zich heeft genomen. We zijn hem daar ontzettend dankbaar voor.

Teun wordt door zijn broer Bart, zijn neven en nichten Wouter, Eline, Wouter, Alexander, Johan, Jacquelien, Huub, Milan en 2 vrienden Max en Joost binnen gebracht en hij krijgt een plekje tussen een enorme bloemen zee.

Bart heeft van Teun’s IPod muziek uitgezocht. Iedereen is er, familie, vrienden, bekenden, school, voetbal, motorclub, buurtbewoners. Ook uit onze vorige woonplaats Zundert hebben de mensen de moeite genomen om afscheid te nemen van Teun. De belangstelling is enorm.

Dankzij Rob wordt het een heel persoonlijk afscheid waar zelfs een plekje is voor een grapje over Ajax en PSV.

Persoonlijke woorden zijn er ook van Opa België (thanks Dad!!)), Max en Joost, Het Strabrechtcollege, zijn voetbal team, MC de Bosrakkers. De toespraken zijn hier na te lezen: Opa, Max en Joost, het Strabrecht College, en MC de Bosrakkers.

Aan het einde van de dienst wordt Teun door Bart, zijn neven en nichten en vrienden naar buiten gebracht.
Achter de quad gaat Teun weer door de ere haag richting de begraafplaats en gaat hij naar zijn laatste plekje.
Samen met familie zijn wij bij Teun. Zijn neef Wouter, onze duivenmelker heeft zijn duiven bij om die samen met de andere neven en nichten los te laten.
Daarna kan iedereen afscheid nemen van Teun, de stoet is oneindig wat ons een heel warm gevoel geeft. Er zijn zoveel mensen, ongelofelijk. Daar zijn wij heel erg dankbaar voor. Door massaal gehoor te geven aan het meenemen van een bloem wordt Teun bedolven onder een enorme bloemen zee.
Als iedereen afscheid heeft genomen laten Bart, zijn vader en ooms de kist in zijn graf zakken. Iedereen verlaat het kerkhof, alleen wij blijven achter.
Wij, met z’n vieren.........

Na de begrafenis is er een samenkomst op “De Hooizolder”. Ook daar is het weer heel erg druk. De Dobbe-bitterballen, hakke-dellen en pizzapunten gaan rond, daar was Teun gek op. We zijn vooral blij dat ook daar de jeugd volop aanwezig is.

Uiteindelijk hebben we de dag thuis met familie en wat vrienden van ons en de kinderen afgesloten.